Avoimien ohjelmien päivä 2005 ol ja män

Esitykset

  • Esitykset
    • Esitysrunko
      • Esitysaikataulujen vaihtoehtoja
    • Toivotut esittäjät
      • Yhteyttä otettu
      • Peruuntuneet
    • Todennäköiset esittäjät
    • Varmistuneet esittäjät

Esitysrunko

Käytössä on kaksi esitystilaa. Pääluentotilaan mahtuu n. 100 ihmistä, yläkerran tilaan n. 35 ihmistä, enemmän tiivistämällä.

Alakerrassa pyörii pääluentosarja, joka on kohdistettu peruskäyttäjille. Yläkerrassa, “mustassa huoneessa”, pyörii teknisempi luentosarja.

Aiemmin kerätyn palautteen pohjalta tällä kertaa on laitettu pidemmät tauot esitysten välille.

Esitysrunko (alakerta):

Päiväjako Mitä tapahtuu Mihin aikaan Kesto HUOM!
Ovien avaus 10:00
Tapahtuman avaus 10:30 – 10:45 15 min (Tero, Arto?)
Osio 1 Esitys nro. 1=4 10:45 – 11:00 15 min L-A:n, Turuxin ja FLUGin esittely (Aschwin, Tero, Arto)
Esitys nro. 2 11:15 – 11:45 30 min Aloittelevan Linux-käyttäjän kokemuksia (Minna Kuusela)
Esitys nro. 3 12:00 – 12:15 15 min Linus-instituutti (Lassi Junnila)
Linux-tekijä 2004 12:15 – 12:30 15 min FLUGin Linux-tekijä 2004-palkinnon jako (Arto)
Tauko Esityksistä tauko 12:30 – 13:30 60 min
Osio 2
Esitys nro. 4=1 13:30 – 13:45 15 min L-A:n, Turuxin ja FLUGin esittely (Aschwin, Tero, Arto)
Esitys nro. 5 13:45 – 14:00 15 min Linux kouluissa -projekti (Timo Kapanen)
Esitys nro. 6 14:00 – 14:30 30 min Linux/FOSS ja julkinen sektori (Jussi Silvonen)
Esitys nro. 7 14:30 – 15:00 30 min Mozilla (Juha-Matti Laurio)
Esitys nro. 8 15:15 – 16:00 45 min OpenOffice (Asmo Koskinen)
Esitys nro. 9 16:15 – 17:00 45 min Creative Commons, muut vapaat lisenssit (Ville Oksanen tai joku muu EFFIstä)
Yhteenveto 17:00 – 17:15 15 min
Tapahtuma ohi Ovet kiinni 18:00

Esitysrunko (yläkerta, tekninen luentosarja):

Päiväjako Mitä tapahtuu Mihin aikaan Kesto HUOM!
Ovien avaus 10:00
Osio 1 Esitys nro. 1 11:00 – 12:00 60 min Linux ja tietoturva? (??? Toni joutui perumaan)
Esitys nro. 2 12:15 – 12:45 30 min Aloittelevan F/OSS-ohjelmoijan kokemuksia (Riku Leino)
Tauko Esityksistä tauko 12:45 – 14:15 90 min
Osio 2 Esitys nro. 3 14:15 – 15:00 45 min F/OSS kehittäjän työkalut (Tommi Virtanen)
Esitys nro. 4 15:15 – 16:00 45 min Mozilla FireFox ja Thunderbird tehokäyttäjille (Ville Pohjanheimo)
Esitys nro. 5 16:15 – 16:45 30 min Kbabel ja ohjelmien kääntäminen (Asmo Koskinen)
Yhteenveto 16:45 – 17:00 15 min
Tapahtuma ohi Ovet kiinni 18:00

Esitysaikataulujen vaihtoehtoja

  • esitysaikataulu.gnumeric: Esitysaikatauluvaihtoehtoja rinnakkain
    • ALERT! Aikatauluun sijoitetut esitysaiheet eivät olleet edes ehdotus todelliseksi järjestykseksi. Niiden oli vain tarkoitus esittää miten täyteen esitysohjelma tulisi tällä hetkellä todennäköisillä esittäjillä.

Kommentteja vaihtoehdoista:

  • Yleistä
    • Pitkän tauon pitäisi alkaa hieman eri aikaan eri esitystiloissa, jottei buffettiin muodostu turhaan pitkää jonoa
    • Yhteenvetojen olisi hyvä olla eri aikoina, jotta halukkaat ehtivät kuulla molemmat
    • Tapahtuman avauksen ja järjestäjien esittelyn aikana ei pitäisi olla toisessa tilassa päällekkäistä esitystä
  • Vaihtoehto 1
    • Suurin ongelma tässä kaikkien taukojen eriaikaisuus. Halukkaiden on vaikea vaihtaa salia tekninen->pääsali kahden esityksen välissä
    • Tekninen esitys alkaa heti järjestäjien toisen esittelyn jälkeen, mutta toisaalta aamulla on jo mahdollisuus käydä katsomassa järjestäjien esittely ilman kiirettä
    • Esitysaikaa on kummassakin salissa lähes koko päivän ajalle
  • Vaihtoehto 2
    • Poistaa edellisestä taukojen eriaikaisuuden
    • Lyhentää teknisten esitysten maksimipituutta
    • Teknisen sarjan kokonaiskesto jää vaikuttamaan lyhyeltä
  • Vaihtoehto 3
    • Poistaa edellisistä teknisen esityksen alkamisen heti järjestäjien toisen esittelyn jälkeen
    • Lyhentää vielä edelliseen verrattuna esitysaikaa teknisestä salista
  • Vaihtoehto 4
    • Ei taukojen eriaikaisuutta eikä teknistä esitystä heti järjestäjien esittelyn jälkeen
    • Teknisten esitysten maksimiaika lyhyempi kuin vaihtoehto 1:ssä
    • Yksi tekninen esitys lisää
    • Yhteenvedot samaan aikaan

Toivotut esittäjät

Seuraavia tahoja on toivottu esitystä pitämään, mutta heihin ei vielä ole otettu yhteyttä. Yhteydenottajia kaivataan!

  • Åbo Akademi
    • Wolf toimii yhteyshenkilönä
  • Kde-fi

Yhteyttä otettu

  • Tuomas Kuosmanen: The Gimp
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • Gnome-fi: Gnome, vapaista työpöytäohjelmista tai muusta sopivasta
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • Uusikaupunki: Uudenkaupungin Linux-siirtymä
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • Postilistat (yleinen kutsu)
    • flug-tiedotus
    • flug-l
    • debian-fi
    • L-A announce
  • Uutisryhmät (yleinen kutsu)
    • sfnet.atk.linux
    • sfnet.atk.unix

Peruuntuneet

Näitä tahoja oli toivottu, mutta he eivät pääse paikalle.

  • Jim Hall (FreeDOS founder): FreeDOS
  • Gervase Markham: Mozilla
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • Mika Boström: tietoturva
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • Toni Heinonen: Linux ja tietoturva
    • Tero Kuusela yhteyshenkilönä

Todennäköiset esittäjät

Seuraavat tahot ovat ilmaisseet kiinnostuksensa pitää esityksen. Heidän esitysaikaansa ei kuitenkaan ole vielä varmistettu tai heidän aiheensa on tarkentamatta.

Varmistuneet esittäjät

Seuraavat tahot ovat varmistaneet tulonsa paikalle ja esityksensä aiheen.

  • Minna Kuusela (Turuxi): Aloittelevan Linux-käyttäjän kokemuksia
  • Tero Kuusela (Turuxi): Turuxi
  • Aschwin van der Woude / Tero Kuusela (L-A): Linux-Aktivaattori
  • Arto Teräs (FLUG): FLUG
  • Asmo Koskinen: Kbabel ja ohjelmien kääntäminen
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • Asmo Koskinen: OpenOffice.org
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • Ville Pohjanheimo: Mozilla FireFox ja Thunderbird tehokäyttäjille (Ville tulee myös näyttelytilaan)
  • Juha-Matti Laurio: Mozilla (aihe tarkentamatta)
  • Riku Leino: Aloittelevan F/OSS-ohjelmoijan kokemuksia
  • Jussi Silvonen: FLUGin kunnallisvaalikyselyn analyysi tai yleisemmin Linux/FOSS ja julkinen sektori
    • FLUGista
  • Timo Kapanen: FLUGin “Linux kouluissa”-projekti
    • FLUGista
  • Lassi Junnila: Linusinstituutti
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • EFFI: Creative Commons, muut vapaat lisenssit
    • Arto Teräs yhteyshenkilönä
  • Tommi Virtanen: F/OSS-kehittäjän työkalut
    • Tero Kuusela yhteyshenkilönä


to top

 

Edit | Attach image or document | Printable version | Raw text | More topic actions
Revisions: | r1.36 | > | r1.35 | > | r1.34 | Total page history | Backlinks
AOP2005Suunnittelu.EsitysAsiat moved from Turuxi.Tapahtuma2005Esitykset on 07 Feb 2005 – 09:18 by TeroKuusela – put it back
You are here: AOP2005Suunnittelu > EsitysAsiatto top