Skip to content

Elina Moisio

Elina Moisio

Puolue: Vihreät
Numero: 94
Web: http://www.elinamoisio.net/
Email: elina.moisio at helsinki.fi
Ikä: 28
Titteli: kansantaloustieteen opiskelija
Kunta: Helsinki

Millaiseksi arvioisitte yleisen tietoteknisen tietämystasonne?

Olen tietokoneen peruskäyttäjä. Takana on myös muutamia opintoviikkoja tietojenkäsittelytieteen opintoja vuosien takaa. Silloin haaviin tarttuneet Pascal-ohjelmointitaidot ja tiedot tietokoneen toiminnasta ovat kyllä auttamattomasti kadonneet ja vanhenneet.

Miten Te käytätte tietokonetta ja mitä ohjelmia?

Käytän päivittäin konetta lähinnä kirjoittamiseen, sivujeni ylläpitämiseen ja sähköpostin välitykseen. Kannettavan kanssa matkustan ja teen matkoilla kirjoitustöitä. Olen huomannut, että nykyisin uuden tekstin tuottaminen vaatii mahdollisuuden samalla käyttää nettiä, hakea ja tarkistaa tietoja.

Mitkä ovat mielestänne IT-alan luotettavimmat yritykset maailmalla?

Enpä osaa oikein sanoa. Itse pitäisin luotettavimpina yrityksiä, jotka tuottavat vapaata lähdekoodia ja ovat sitoutuneet ohjelmistojen jatkuvaan kehitykseen.

Miten muodostatte kantanne IT-alaan liittyvissä kysymyksissä?

Laajahkon verkostoni kautta, johon kuuluu myös tämän alan asiantuntijoita. He auttavat minua aina tarvittaessa. Lisäksi Vihreillä on eurooppalaisella tasolla verrattain hyvä alan tietämys. Meppinä kuuntelisin varmasti myös alan sitoutumattomia asiantuntijajärjestöjä, kuten EFFi:ä.

Mikä on kantanne ohjelmistopatentteihin?

Allekirjoitin eurovaalikampanjan alussa aivan tämän viestin lopussa olevan kannanoton, jossa kantanikin on selkeästi.

(Kannanotto löytyy täältä — TeroKuusela)

Miten paljon tiedätte vapaista/avoimista ohjelmistoista?

En paljon, mutta kannatan yhteisön hyväksi kehitettävää teknologiaa. Avoimuuden takia se on helpommin testattavissa ja siten myös turvallisempaa kuin suljetut ohjelmistot.

Millaiset yhteydet Teillä on IT-alan yrityksiin ja kansalaisjärjestöihin?

Vihreiden käytäntöihin kuuluu kuunnella alan puolueettomia asiantuntijajärjestöjä. Lisäksi omassa verkostossani toimii paljon ihmisiä, jotka ovat IT-alalla.

Keitä suomalaisia IT-alan vaikuttajia osaatte suoralta kädeltä nimetä?

Vihreiden eurovaaliehdokkaat tapasivat vaalien alla Brysselissä EFFin varapuheenjohtaja Tapani Tarvaisen. Ehkäpä voisin vielä nimetä tietenkin Linus Torvaldsin.

Mitä muuta haluaisitte kertoa itsestänne IT-alan suomalaisille vaikuttajille?

Kiitos kysymyksistänne. Olen näissä vaaleissa nostanut esille sen, miten perinteisen savupiipputeollisuuden rinnalle ovat nousseet uudet sosiaalisten innovaatioiden alat. IT-ala yhtenä niistä on myös eurooppalaisella tasolla kilpailukykytekijä, jonka toimintaedellytyksiä pitäisi mielestäni vahvistaa. www.elinamoisio.net