Skip to content

Blender 2.30 ja Wings 3D

Blender 2.30 ja Wings 3D

Linuxia voi käyttää moneen eri tarkoitukseen, yksi niistä on 3D-mallinnus ja animointi. Tälle alalle löytyy monenlaisia ohjelmia, ja varsinkin avoimen lähdekoodin kehittäjät tuntuvat kehittävän mallinnus- ja rendausohjelmia kovaa vauhtia.

Mallinnuksen puolelta löytyy mm. Wings 3D, jonka vahvuus on nimenomaan “polygon mesh” mallintaminen. Toinen erittäin varteenotettava ohjelma on Blender, jonka nykyinen inkarnaatio on jo versio 2.32.

Blenderillä on jo pitkä menneisyys, sen juuret Alankomaissa. Täältä löytyy kattava kertomus ohjelman eri vaiheista.

Wings 3D
Blender

Kurssin kuvaus

Kurssilla on tutustuttiin Blenderiin, sen käyttöliittymään ja perustoimintoihin. Yleensäkin tutustuttiin alan tekniikkoihin ja sanastoon.

Näitä harjoiteltiin mallintamalla erilaisia esineitä ja hahmoja.

Sen jälkeen sukelsimme syvemmälle Blenderiin, joka tarjoaa paljon työkaluja myös animointiin. Käyttämällä aikaisemmin oppineet asiat loimme lyhyitä animaatioita. Lähdimme luonnollisesti liikkeelle ns. storyboarding’ista asti.

Vetäjä

  • NathanLetwory

Osallistujat

  • TeroKuusela
  • Maria Pinjanainen
  • AschwinVanDerWoude
  • AnttiKaihola

 

Kuva kurssilta, lisää kuvia liitteinä

Aikataulu

Tähän kurssiin varattiin yksi viikonloppu, jonka puitteissa pääsimme kunnolla tutustumaan Blenderiin ja sen jälkeen harjoittelemaan.

Jos itselläsi on jo mallintamistaitoja, tai tiedät näistä kahdesta ohjelmasta jo jonkin verran, voit ehkä auttaa vastaisuudessa. Jos luulet, että voisit pitää esitelmän jostain tekniikasta, järjestämme tulevilla kursseilla tai tapaamisissa aikaa sitä varten.

Päivämäärä

  • Kurssia pidettiin la-su 21.-22.02.2004

Yhteydenotto

Jos 3D-kurssit kiinnostavat, kirjoita sähköpostin osoitteeseen nathan [DOT] letwory (AT) linux [dash] aktivaattori [DOT] org , ja mainitse otsikossa “Blender ja Wings 3D”

— NathanLetwory – 25 Nov 2003 — AnttiKaihola – 22 Feb 2004

  • piano.blend: Yksioktaavinen piano
  • tokapiano.avi: 1-oktaavisen pianon autonominen skaalaharjoitus